Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Tremp | icgc

Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Tremp

Quan

Data

From 01.09.2022 al 30.06.2023

Horari

Setembre 2022 - juny 2023 (curs escolar)

On

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

L'Entorn d'Aprenentatge (EdA) de Tremp és un servei educatiu de suport a la docència integrat a la xarxa de camps d'aprenentatge i entorns d'aprenentatge del Departament d'Educació, que compta amb el suport i implicació de l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

L’EdA de Tremp ofereix activitats i sortides de camp a tots els nivells educatius, amb l’objectiu d’afavorir i facilitar el procés d’ensenyament i d’aprenentatge a partir de l’observació directa d’elements del patrimoni del territori (geològic i medi ambiental, històric i artístic, tecnològic i hidroelèctric) des d’una òptica competencial.

L’ICGC, a través del Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus, participa en el disseny de continguts, ofereix exposicions i recursos pedagògics i imparteix formació pràctica en l’àmbit de les Ciències de la Terra i el Medi Ambient. Les activitats d’aquesta temàtica consisteixen en desenvolupar projectes de treball per a l’estudi i l'experimentació de la geologia en sentit ampli (paleontologia, hidrogeologia, sòls, riscos i recursos geològics, etc.), a partir d’itineraris geoambientals o visites a diversos equipaments del Pallars Jussà.

La seu del CST Pirineus acull diverses activitats:

  • “Tremp, Ciutat Geològica” visita a l’edifici i taller de roques;
  • “La pell de la Terra”, sortida de camp per a la descoberta dels sòls i visita a l’exposició de monòlits al Centre d’Interpretació dels Sòls dels Pirineus (CISP)
  • “Tot el temps del món, toquem els Pirineus”, activitats a l’Avinguda dels Temps Geològics i al Jardí de roques de l’exposició, impulsada per l’ICGC, Pirineus Geological Open Museum (PGOM).

Aquest és l’enllaç a les activitats de l’EdA de Tremp en l’àmbit de les Ciències de la Terra i Medi Ambient.

ta       ta2

ta3